sunnuntai 8. tammikuuta 2012

Naisten vuoro

"Bitches ain't shit but hoes & tricks" -Snoop Dogg-

Niinpä. 50-luvusta on jo päälle 60 vuotta ja nykyään "rule of thumb" mittaa harmittomampia asioita. Silti hip hopissa on ollut aina tärkeää lesoilla hattuun kerätyillä sulilla ja rummuttaa rintaa viidakkonsa Tarzanina. Mites Janet?

Ensimmäisiä merkittäviä tipuja historialle oli Lady B, joka soitti räppiä Philadelphian paikallisradiossa ja ensi-singlellään, To The Beat Y'all, auttoi musiikkityylin levittämistä New Yorkin ulkopuolelle.



Pian Salt n Pepan kaltaiset, lähinnä tanssimusiikkia kutovat, duot alkoivat saada rapaa niskaan puritaaneilta. Vaikka Milli Vanillit ja Vanilla Icet horjuttivat räpin maskuliinisuutta, miellettiin jorailu akkojen hommiksi.



Lil' Kimin kaltaiset MULLA ON PILLU-lipun liehuttajat halusivat todistaa, ettei hame ja nynnyys aina kulje käsi kädessä. Osasta yli-seksuaalisuus on tehnyt tähtiä ja useammista kansakunnan vitsejä. Harvassa muussa genressä tyttö voi suoraan sanoa yleisölleen "Come here so I can bust in yo mouth." Juonior Mafian ja 3-6 Mafian kaltaiset ryhmät saivat paljon ilmaista huomiota raakojen neitiensä ansiosta ja omasta mielestäni Lil' Kim ja Gangsta Boo menevät usein taidollisesti koko ryhmän kärkeen. Silti heihin liian paljon referoidaan tyyliin "no se vosu".




Räpin nätimpi puoli on aina polskuttanut kanootin vieressä seksistisen käden taputtaen päälakea pinnan alle. "Noh noh, tytöt. Ehkä se vielä siitä." Tästä huolimatta tädit ovat lunastaneet paikkansa mikin varressa tunteitaan miehiä paremmin kuvaavina, nätisti flowaavina ja rehellisinä MCinä.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti